Cutitul nostru cel mai celebru

In Decembrie 1942, dupa inceputul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, KA-BAR a prezentat Corpului de Infanterie Marina a Statelor Unite un model de cutit cu scopul de a face din acesta un accesoriu general in echiparea acestei branse a armatei. S-a lucrat in colaborare cu Departamentul de Intendenta al Infanteriei Marine, designul original al cutitului a fost revizuit si astfel a inceput productia unui cutit de lupta pentru Infanteria Marina.

Pe masura ce razboiul a escaladat, cutitele USMC KA-BAR au ajuns sa fie foarte cunoscute si apreciate pentru calitatea lor, dar si atat de numeroase incat "Kabar" a devenit numele tuturor cutitelor cu aceeasi forma, chiar daca nu erau fabricate de KA-BAR.

Cutitul USMC KA-BAR a fost adoptat nu numai de Infanteria Marina, ci si de Armata, Fortele Navale, Paza de Coasta si de Fortele Speciale. Multi ani dupa terminarea Celui De-Al Doilea Razboi Mondial, cutitele KA-BAR au intrat in actiune neoficial, in conflictele purtate in Korea, Vietnam, precum si in operatiuni precum Desert Storm si Iraqi Freedom.

Astazi, cutitul de lupta USMC KA-BAR (1217) ramane prima alegere a multor barbati si femei care activeaza in cadrul fortelor armate. De asemenea, cutitul de lupta USMC KA-BAR este alegerea favorita a aventurierilor, exploratorilor si a vanatorilor, fiind ravnit, bineinteles, de colectionari.

Cutitul nostru cel mai celebru


Compara produse
Reprezentat oficial unic KA-BAR Knives in Romania