Cum sunt Fabricate Cutitele KA-BAR

Procesul unic de fabricare a cutitului KA-BAR combina talentul mestesugarului exeprimentat, expertiza celor fascinati de cutite, precum si finisarile meticuloase, inspectia si testele riguroase.

Aici veti gasi cativa dintre pasii principali pentru realizarea cutitelor pe linia noastra de fabricatie, cu utilaje de ultima generatie, pe care o impartim cu Cutco Corporation, compania mama si producator al celor mai fine cutite de bucatarie.

STANTARE

STANTARE

Stantarea este un procedeu de taiere in urma caruia lama unui cutit este decupata dintr-o bucata mai mare de metal. Folosind o presa de stantare de 100 de tone, KA-BAR poate stanta aproape 9000 de lame de cutit, intr-o singura zi.

INSCRIPTIONAREA LAMEI

Dupa decuparea lamei de cutit, inscriptionarea manerului lamei este necesara pentru a identifica cutitul. Sunt inscriptionate numele fabricantului, tara in care produsul a fost fabricat si numarul de cod al produsului.

INSCRIPTIONAREA LAMEI
CUPTORUL DE TRATAMENT LA CALD

CUPTORUL DE TRATAMENT LA CALD

In prima faza a procesului de tratament la cald, lamele sunt trecute printr-un cuptor de tratament la cald cu banda. Acest transportor cu banda, lung de 21 de metri, este unul dintre cele mai lungi din tara si dureaza 1 ora pentru completarea unui singur ciclu.

CALIREA

CALIREA

In faza finala a tratamentului la cald, lamele sunt calite prin introducerea in cuptor pentru cateva ore, imbunatatind astfel duritatea otelului.

ASCUTIREA

Cutitul KA-BAR are muchia lamei taietoare ascutita drept (flat) sau curbat (hollow). Slefuirea dreapta este indicata atunci cand cutitele sunt supuse la forte laterale mari. Slefuiea curbata ofera o muchie fina si extrem de ascutita, perfecta pentru sarcini mai delicate.

ASCUTIREA
PRESAREA MANERULUI DE PIELE

PRESAREA MANERULUI DE PIELE

Grija noastra pentru detalii nu se limiteaza doar la constructia lamei. KA-BAR  este foarte meticulos si in ce priveste procesul de finisare a manerului.

Constructia ovala a manerului de piele, care se regaseste la faimosul cutit USMC, este realizata prin comprimarea, in primul rand, a unor rondele de piele pe manerul lamei de cutit. Apoi, urmeaza procedeul prin care se reda forma ovala, precum si colorarea manerului, iar la final, prinderea acestora prin intermediul capului manerului, care este fixat cu un nit.

ASAMBLAREA CAP DE MANER/NIT

Capul de maner este atasat la manerul cutitului prin intermediul unui nit de otel. Acest nit fixeaza impreuna capul de maner, manerul si manerul lamei de cutit.

ASAMBLAREA CAP DE MANER/NIT
INSPECTIA

INSPECTIA

La final, inainte de livrare, fiecare cutit KA-BAR este supus la multipli pasi de inspectie, pentru a garanta ergonomia, estetica si functionalitatea produsului.

TESTE

KA-BAR foloseste patru teste diferite pentru a determina ascutimea, capacitatea de rezistenta a muchiei, duritatea si unghiurile de ascutire a muchiei taietoare, pentru toate cutitele sale: Testul CATRA, Testul Rockwell, Testul de Goniometrie, Testarea in Teren.

Testul CATRA

Testul CATRA

Testul CATRA (Cutlery and Allied Trades Research Association) - Testerul CATRA, una din putinele masini de acest gen din lume, foloseste presiunea aplicata controlata, lungimea loviturii, numarul de cicluri si o banda adeziva certificata, toate acestea pentru a determina ascutimea si capacitatea de rezistenta a muchiei unei lame.

Testul ROCKWELL

Testul ROCKWELL

Testul Rockwell asupra cutitelor KA-BAR este de a determina duritatea otelului din care sunt fabricate. Un dispozitiv cu varful din diamant este presat pe lama si face o adancitura. Cu cat otelul este mai dur cu atat indicele Rockwell este mai mare.

Test de GONIOMETRIE

Test de GONIOMETRIE

Un goniometru masoara unghiurile muchiilor cutitului KA-BAR, folosind o raza laser. Raza laser este indreptata spre muchia taietoare a lamei si este despartita de muchia ascutita reflectandu-se pe un raportor care citeste astfel unghiul muchiei pe fiecare parte a lamei

Testare in TEREN

Testare in TEREN

KA-BAR supune fiecare prototip de cutit sau teaca unor teste de lucru intense, pentru a gasi si elimina eventualele probleme inainte de a le oferi spre comercializare.

Compara produse
Reprezentat oficial unic KA-BAR Knives in Romania